Loading...

Vloeren leggen is onze passie!


Als je voor een vloer kiest dan kijk je of deze past bij je huis, de meubelen, je smaak en budget.

Allemaal zaken die van belang zijn om uiteindelijk de vloer te krijgen die helemaal bij je past. Natuurlijk helpen wij je daar graag bij. Maar minstens zo belangrijk is hoe de vloer uiteindelijk gelegd wordt, want een mooie vloer is pas echt mooi als deze ook goed verwerkt wordt tot een mooi eindresultaat. Bij Vivimex is dit in goede handen. Wij hebben een team van meer dan 170 legspecialisten die allemaal hun sporen in dit werk ruimschoots verdiend hebben. Deze ervaren mannen zorgen er voor dat u een vloer krijgt om trots op te zijn.

laying

VOORBEREIDING IS KEY:

Een goed project begint bij de voorbereiding, dus nemen wij daar ruim de tijd voor. Eerst in de winkel waarbij we goed luisteren naar je wensen en eisen, vervolgens bij de voorinspectie waarbij de legger bij je thuis alles op komt meten de basisvloer inspecteert en afspraken maakt over de uit te voeren werkzaamheden. Hij zorgt ervoor dat de omstandigheden zo optimaal mogelijk zijn om een goed eindresultaat te kunnen garanderen.

In ons opleidingscentrum, de Vivimex worden alle verkoopadviseurs, project managers en legdienstmedewerkers via e-learning en workshops continue getraind om onze kwaliteit consistent en hoog te houden.

VAKMANSCHAP IN ALLE DETAILS:

Een vloer leggen is ambachtelijk handwerk, plank voor plank wordt uw vloer gelegd en pas gemaakt. Onze ervaren legspecialisten doen dit vakkundig en met oog voor detail. Uit het schaarse aanbod van vakmensen werken wij alleen met de besten. Dus of u nu kiest voor een laminaatvloer, parket of een PVC vloer, bij Vivimex krijgt u het mooiste resultaat.

De vloer wordt opgebouwd uit individuele planken. Om dit goed te laten sluiten is het noodzakelijk dat de vloer helemaal glad is. Hiervoor moet uw vloer vaak eerst geëgaliseerd worden. De vloer wordt voorzien van een egaliserende toplaag die kleine oneffenheden wegwerkt en een mooie gladde basis is voor uw nieuwe vloer. Ook dit is handwerk waarbij vakmanschap noodzakelijk is. Wij werken voor al onze projecten met merkleveranciers voor egaline- en lijm-producten, hierdoor kunnen wij u garanderen dat ook uw ondervloer gemaakt wordt met de beste materialen. Alle werkzaamheden zijn er op gericht om uw vloer zo goed en mooi mogelijk te leggen. Dat is een garantie voor jarenlang woonplezier.

ONTZORGEN DOOR ONZE PROJECTAANPAK:

Elke legopdracht benaderen wij als een project, met een strakke planning van alle werkzaamheden. U maakt samen met de legger alle afspraken voor egaliseren (indien van toepassing) en voor het leggen. Wij stemmen dan de levering van de vloer op deze data af zodat alles gesmeerd verloopt. Deze planning is voor ons “heilig” omdat wij begrijpen dat je met deze data in gedachte ook andere werkzaamheden plant. Maar uiteraard ook omdat wij de legspecialisten ook echt vastleggen voor die data.

Binnen dit project werken wij nauw samen met onze legspecialisten en de klant. Iedereen heeft een rol en alles loopt goed als die rol volgens afspraak wordt vervuld. Wij zorgen ervoor dat de planning duidelijk gecommuniceerd wordt naar alle partijen, we houden de controle en sturen de legspecialisten aan.

Vivimex neemt de volledige verantwoording voor uw vloerproject.

VOORBEREIDING

laying1

Nadat u uw keuze heeft gemaakt gaan wij met uw opdracht aan de slag. Zodra de aanbetaling (25%) verwerkt is wordt uw legger geselecteerd uit het totale aanbod aan meer dan 170 legspecialisten waarmee wij samenwerken. Op basis van skills, beschikbaarheid en geografische bepalingen wordt uw opdracht toegewezen aan de legger die de opdracht uit gaat voeren. Hij neem contact met u op om de data af te stemmen voor de voorinspectie, eventueel het egaliseren en het leggen van uw vloer. De voorinspectie is een belangrijk onderdeel in de totale voorbereiding, de legger komt op locatie en meet de vertrekken, de vochtigheid van de basisvloer, de vlakheid en de staat van de basisvloer en hij bekijkt de relevante omstandigheden in de woning.

Hij overlegt wat uw wensen zijn en stelt op basis van alle informatie zijn voorinspectierapport op. Dit wordt door u mede ondertekend zodat alle uitgangspunten volledig duidelijk zijn. Dit rapport wordt vervolgens verwerkt in een order, als er belangrijke afwijkingen zijn ten opzichte van de oorspronkelijke order dan ontvangt u een nieuwe bevestiging waarbij wij u vragen om uw akkoord.

Dit is het startpunt voor onze projectaanpak

We reserveren de benodigde materialen, bevestigen nogmaals alle gemaakte afspraken aan de legger en plannen op basis van de afgesproken legdatum het transport. We zorgen dat de goederen op tijd beschikbaar zijn en uw opdracht wordt nogmaals gecontroleerd op alle onderdelen. Ons control dashboard geeft ons real time inzicht in de status van uw opdracht en vormt samen met het Project Management Systeem de basis waarop wij uw opdracht van begin tot eind foutloos managen. Op deze manier worden eventuele problemen vroegtijdig gesignaleerd en gemonitord zodat alle lampen op groen staan op het moment dat wij uw opdracht gaan uitvoeren.

We doen het samen, uw rol is ook van groot belang.

Via email en ons online klantenportaal houden wij u continue op de hoogte van de status van de opdracht. U kunt, via uw online dash board, 24 uur per dag, 7 dagen per week, een real time update krijgen van uw order wanneer en waar u maar wilt. Zo komen we niet voor verassingen te staan en is duidelijk wat er verwacht wordt. Het is voor de voortgang belangrijk dat de betalingen zoals die zijn afgesproken op tijd gedaan worden, ter voorbereiding op de werkzaamheden is het noodzakelijk dat u uw woning voorbereidt op de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden. Uw vloer(en) moeten kaal en vrij van stof zijn. Als er geëgaliseerd gaat worden adviseren wij om uw wanden van de vloer tot ca. 80cm boven de vloer af te plakken met schildersfolie, dit om eventuele beschadiging van uw wanden te voorkomen. De ruimtes moeten leeg zijn en goed geventileerd. Als u nieuwe vloerverwarming heeft is het opvolgen van het opstookprotocol noodzakelijk.

Zorg dat de temperatuur in de woning op het moment dat wij komen leggen stabiel tussen de 15 en 18 graden is. De luchtvochtigheid in de woning mag niet te hoog zijn, hou daar rekening mee bij stuc werkzaamheden, het aanbrengen van dekvloeren en het verven van wanden. Er moet genoeg tijd zitten tussen het moment van deze werkzaamheden en het leggen om het vocht wat vrijkomt na deze werkzaamheden uit de woning te krijgen. Goed ventileren helpt om dit proces te versnellen.

Voor wij komen om de goederen te leveren, controleert u goed of alles wat op uw pakbon staat ook wordt geleverd. Bij afwijkingen mailt u die direct door naar [email protected]. Het is verstandig als u al weet waar u de pakken neer gaat leggen, zorg dat de vloer schoon is en leg de pakken dicht maar wel verspreid over de vloer. Zo kan het materiaal optimaal acclimatiseren. Dit is van groot belang om eventuele maatverschillen in de vloer te voorkomen. Standaard leveren wij de vloer tot aan de eerste drempel. Houdt u er dus rekening mee dat u de pakken direct naar de juiste ruimtes brengt om te acclimatiseren in de ruimte waar de vloer ook gelegd moet worden.

Vanaf hier nemen onze legspecialisten het over en zorgen zij met hun jarenlange ervaring en vakmanschap voor een perfect eindproduct, een vloer om trots op te zijn!

Loading...